0x
003370
2019-07-31

Automatyczna aktualizacja wstawionych bloków po wprowadzeniu zmian w Menedżerze bloków

Wstawiłem blok do pliku. Nun wurden Änderungen an diesem Block im Blockmanager durchgeführt. Kann der bereits eingefügte Block nun automatisch aktualisiert werden?


Odpowiedź:

Podczas wstawiania bloku zostaje utracone przypisanie do bloku zdefiniowanego w Menedżerze bloków, dlatego nie jest możliwe zaktualizowanie już wstawionego bloku po zmianie bloku w Menedżerze bloków. In den Detaileinstellungen des Dialogs "Block einfügen" besteht jedoch die Möglichkeit, eine benannte Sichtbarkeit für diesen Block zu erzeugen (Bild 1). Damit ist es später über den Projekt-Navigator Ansichten möglich (Bild 1), diesen Block schnell wiederzufinden und durch den aktualisierten Block zu ersetzen.


Autor

Sonja pracuje w dziale Product Engineering i dodatkowo wspiera dział Customer Support. Jej główny obszar zainteresowań to RSECTION oraz konstrukcje stalowe i aluminiowe, gdzie w sposób celowy wykorzystuje swoją wiedzę.



;